Met ingang van Mei a.s. zal TRIQUETRA VOEDINGSADVIES ook actief zijn in 't Westlicht in Goes. Daarmee wordt een uitbreiding naar Zeeland een feit.
't Westlicht is een centrum voor bewustwording en persoonlijke groei, dat gevestigd is in Goes, Zeeland.Sinds 18 mei 2014 voldoet Triquetra Voedingsadvies aan de strenge eisen van CPION, voor de opleiding Medische Basiskennis. We hebben 1 jaar heel hard geblokt. Dit heeft er in geresulteerd, dat we de opleiding positief hebben afgesloten bij Con Amore opleidingen te Utrecht. Dit instituut heeft als een van de eersten de accreditatie behaald, waardoor de afgestudeerde studenten zich CPION geregistreerd mogen noemen.logo NIBIG
vnvk
Fotojosbetsy.JPG
img1.jpg
IMG_4096.JPG
img3.jpg
img2.jpg
IMG_4097.JPG
Diversenzeewier 043.jpg
Diversenzeewier 003.jpg
Diversenzeewier 005.jpg
Diversenzeewier 008.jpg
Diversenzeewier 044.jpg
IMG_5274.JPG

Vitaliteit

Vitaal zijn en worden is een samenspel van factoren: wat men eet, hoe men eet, hoe het eten wordt bereid en hoe het voedsel wordt geteeld. Maar ook regelmaat en ritme tellen mee. Wil de mens vitaal zijn en blijven, dan is het belangrijk dat ons voedsel ook die vitaliteit bevat. Dit betekent dat onze plantaardige- en dierlijke voedselproducten deze vitaliteit moeten bevatten, wil dit ook aan de mens doorgegeven kunnen worden. Gebrek aan vitaliteit leidt uiteindelijk tot klachten of zelfs ernstige ziektes en aandoeningen.

Een belangrijke uitspraak van de Griekse wijsgeer Hippocratus luidt: “Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”. Dit geeft aan dat men ruim tweeduizend jaar geleden al begreep dat een juiste voeding van essentieel belang is.

Natuurlijk eten wil zeggen dat het voedsel zo min mogelijk is bewerkt en geen chemische- en synthetische toevoegingen bevat. De planten hebben de kans gekregen om te groeien en ziektes zijn bestreden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. In het teeltplan is nog rekening gehouden met de stand van maan en sterren (biologisch-dynamisch). Deze voedingsgewassen zijn sterker, langer houdbaar, smaakvoller en minder vatbaar voor ziektes.